› Foros › CANAL MAYORMENTE › ———————–12 ————-AÑOS————-
Este foro contiene 16,851 respuestas, tiene 141 mensajes y lo actualizó
diario hace 7 años.
| Autor | Mensajes |
|---|---|
| Autor | Mensajes |
diariosaid28.- Ba’al u tia’al ya’ab , máake’ ma’ u tia’al mix 30.- Le ma’ak’óol yéetel le ts’u’uto’, ku máano’ob 31.- Óotsil ti’ óotsil, ti’ ka’ane’ ma’ tu bin, ku to’opol |
|
diariosaid14.- Le máax ma’alob u meyaje’ ku kaxta’al. 15.- Ma’alob tsolxikine’ mina’an u tojol. 16 .-Ma’ a pa’atik u beeta’al tech ba’ax ku páajtal 17.- Ti’ u’uts kili’ich ka k’ubéentikaba. 18.- Ichil ba’alche’obe’ mina’an láak’ tsilil. 19.- Túulmantúul ch’íich’e’ uts tu yich u k’u’. 20.- Ja’ ma’ unaj a wuk’ike’ cha’ u yáalkab 21.- K’iine’ ku jóok’ol u tia’al tuláakal. 22.- Mina’an mix ba’al túumben tu yáanal k’iin. 23.- Ma’ a tia’alintik ba’al ma’ tu meyaj tech. 24.- ¿Ba’ax tia’al tech ba’al ma’ ta k’abéetkúunsik? 25.- Le máax ma’ tu p’ilik u yich bejla’e’, mix bik’in 26.- Toope’ toop u jeel. 27.- Ts’aaj sa’ yéetel túuch’ub. |
|
diariosaid1.- Xunáan x-p’aaxe’, x-k’oos x-ookol 2.- Ba’alche’ joolok’e’, tuunich ichil u janal. 3.- Je’ek’ab le máabeno’, tak le jach ma’ 4.- Oono’ob yéetel ko’olelo’obe’ ku tajalo’ob 5.- Le máax ya’ab u méek’ táane, u p’íit u jeep’. 6.- Ma’ tu páajtal k-tsikbal yéetel ba’alche’ob. 7.- Wíinike’ ma’ tu páajtal u péeksik mix 8.- ¿Ka ch’a’ik wáa ka p’atik? 9.- Ka’alikil táan a pa’atik u tajal ma’alob le oono’ ku 10.- Ts’aake’ ku yu’uk’ul junjun p’íitil. 11.- Mix teech, mix teen. 12.- Le máax ma’ k’aj-óola’ane’ ma’ tu páajtal u 13.- Le máax ku náachtale’ ku tu’ubsa’al, le máax ku |
|
MADAMsaidLa raíz de todos los males es el egoísmo… |
|
diariosaid. |
|
diariosaidEl matrimonio es un intercambio de malos humores durante el día y de malos olores durante la noche. jajajajajajajajajajaaaaaaa—cuanta verdad y mas si estas profundamente dormid@ |
|
diariosaidtengas ganas de llorar, ¡sonrie! y tendrás una amistad. |
|
diariosaid. |
|
diariosaid3. El agua de los mares y océanos se mueve. ¿Cómo? ¿Por qué? ¿Qué consecuencias tienen sus movimientos? |
|
diariosaidLa gran pregunta Si mañana te levantaras y se hubiera evaporado toda el agua de los mares y océanos… ¿Qué podría ocurrir en nuestro planeta?. Explícalo como si fuera un cuento o una leyenda. 1. ¿Cuanto ocupa el agua en la superficie de la Tierra?. ¿Cuál es su profundidad máxima en kilómetros?. Esa distancia, si fuera una carretera ¿de qué lugar a qué lugar iría? El 71 % de la superficie terrestre está cubierta por agua. La profundidad máxima son 11.034 m en la fosa de las Marianas. Iría de Sesué a Benasque. 2. El agua se encuentra, sobre todo, en los océanos. ¿Cuáles hay? ¿Dónde están? Hay cinco grandes océanos: Atlántico: está en Europa, América y África. |
|
Debes estar registrado para responder a este foro.